11 Δεκ 2013

Το "Γαιόραμα" στο σεμινάριο ελαιοκομίας στη Χαλκιδική (Η εκπομπή)

Εποικοδομητικές προτάσεις για την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα κατατέθηκαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση του 3ήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια» που έλαβε χώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής πριν ένα μήνα περίπου.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ελαιώνων, την εγκατάσταση ελαιώνα, την άρδευση, λίπανσης και φυτοπροστασία της ελιάς, την επεξεργασία του ελαιόκαρπου και την ποιότητα ελαιολάδου, την παρασκευή και οργανοληπτική αξιολόγηση της επιτραπέζιας ελιάς, τα σχήματα πιστοποιημένης ποιότητας στην ελαιοκομία και την εμπορία και προώθηση των ελαιοκομικών προϊόντων. Η εκπαίδευση περιλάμβανε και πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων με επισκέψεις σε ελαιώνες και ελαιουργεία της περιοχής.
Η εκπομπή "Γαιόραμα" βρέθηκε εκεί ακούγοντας χρήσιμες προτάσεις για την καλλιέργεια και μεταποίηση της ελιάς και τις μεταφέρει σε εσάς που είτε δεν προλάβατε να πάτε είτε ήσαστε μακριά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου