12 Απρ 2014

Το "Γαιόραμα" στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών στην Ημαθία (trailer)


Ο νομός Ημαθίας είναι ξακουστός για τις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, με τα ροδάκινα να υπερισχύουν. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να αναπτύξουν πριν από μισό αιώνα ένα συνεταιρισμό, που ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία οπωροκηπευτικών.
Πρόκειται για τον Α.Σ. Βέροιας με την ονομασία VENUS, που φέτος γίνεται 50 ετών και το γιορτάζει αναζητώντας συνεργασίες με συνεταιρισμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Συνεταιρισμός παράγει κυρίως κονσέρβες, τις οποίες εξάγει στη διεθνή αγορά. Κατά την επίσκεψη μας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού περιηγηθήκαμε στους χώρους που γίνεται η μεταποίηση και η συσκευασία.  
Λόγω της αυξημένης καλλιέργειας των οπωροκηπευτικών στο νομό Ημαθίας, και συγκεκριμένα στη Νάουσα εδρεύει το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων (εδώ) που σκοπός του είναι η έρευνα, η ανάπτυξη νέων ελληνικών ποικιλιών και η βελτίωση των ήδη υπαρχουσών ποικιλιών. Οι ερευνητές του Ινστιτούτο μας ξενάγησαν στον αγρό όπου έχουν φυτέψει ροδακινιές, αχλαδιές, ροδιές και άλλες καλλιέργειες και κάλεσαν τους αγρότες να έρχονται σε επαφή μαζί τους αν χρειάζονται βοήθεια για τις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών. 
Η εκπομπή θα προβληθεί στην τηλεόραση SUPER για τη Χαλκιδική την Κυριακή 13/4 στις 22:00 και στο PELLA TV το Σάββατο 26/4 στις 14:00. 

Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου