8 Απρ 2014

Το "Γαιόραμα" στην Καρδίτσα (H εκπομπή)

Ο καιρός στο νομό Καρδίτσας μας υποδέχτηκε βροχερός. Δεύτερη φορά στο νομό και πάλι με βροχή, γεγονός που ωστόσο δεν μας χάλασε τη διάθεση να περιηγηθούμε στο θεσσαλικό κάμπο. Στην Καρδίτσα έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται η εταιρεία SnailGarden
Σε αυτή ο Αποστόλης με τη γυναίκα του εδώ και ένα χρόνο εκτρέφουν σαλιγκάρια προσπαθώντας να παράγουν ένα ποιοτικό νωπό προϊόν. Ήδη το σαλιγκάρι έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών που μπορούν είτε να βρουν το προϊόν νωπό και να ακολουθήσουν κάποια από τις συνταγές που αναφέρουν οι εκτροφείς στην ιστοσελίδα τους είτε να το βρουν έτοιμο σε αρκετά εστιατόρια. 
Πολύ κοντά στο εκτροφείο βρίσκουμε την εταιρεία ΗΛΙΟΖΥΜΟ του κ. Κώστα Ζυγογιάννη. Εδώ και 20 χρόνια η εταιρεία παράγει προϊόντα ζύμης τα οποία διαθέτει σε φούρνους όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά και στη Μακεδονία και την Ήπειρο. 
Λίγο έξω από την Καρδίτσα, στους Σοφάδες συναντάμε την αλλαντοποιία Τσιανάβα, ιδανικό μέρος για επίσκεψη από λάτρεις των αλλαντικών. Η οικογένεια Τσιανάβα ξεκίνησε με την παρασκευή χωριάτικων λουκάνικων, που έχουν παράδοση στο νομό Καρδίτσας για να επεκταθεί σιγά σιγά στο χώρο του αλλαντικού. Σήμερα παρασκευάζει δεκάδες διαφορετικά προϊόντα, όπως καπνιστή μπριζόλα, ψαρονέφρι, πάριζα κ.α. ενώ τελευταία προχώρησε στην παρασκευή ενός καινοτόμου προϊόντος ενός σαλάμι αέρος που αντί για πρόσθετα συντηρητικά χρησιμοποιεί πολυφαινόλες ελιάς, που το καθιστούν αυτόματα ένα προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία. Στα σχέδια της εταιρείας είναι πλέον η παρασκευή και άλλων αλλαντικών με πολυφαινόλες ελιάς. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου