6 Φεβ 2014

Το "Γαιόραμα" για την ευλογιά στα αιγο-πρόβατα (φωτο & trailer)


Πάνω από 20000 πρόβατα θανατώθηκαν και περισσότερα από 200000 βρίσκονται σε εγκλεισμό λόγω της ασθένειας της ευλογιάς που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας.

Η ασθένεια έφτασε από τη γειτονική Τουρκία και έχει πλήξει όλη τη Θράκη και αρκετές μονάδες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η αντιμετώπιση της ασθένειας προβλέπει τη θανάτωση όλου του κοπαδιού με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να είναι αγανακτισμένοι. 

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβλέπεται αποζημίωση, ύψους 80 ευρώ για κάθε ζώο, ποσό που δεν ικανοποιεί τους κτηνοτρόφους. 
Στη Θράκη οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ζητάνε να επανδρωθεί με κτηνιάτρους το Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα και να ληφθούν μεγαλύτερα μέτρα πρόληψης στα σύνορα. 
Στην εκπομπή μιλάνε κτηνοτρόφοι που εξηγούν το μέγεθος του προβλήματος, επιστήμονες που αναφέρονται στα μέτρα πρόληψης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος αναφέρεται στο Κέντρο Νοσημάτων της Ορεστιάδας, χωρίς να δίνει ωστόσο, χρονοδιάγραμμα για την επάνδρωση του.

Η εκπομπή θα προβληθεί στην τηλεόραση SUPER Χαλκιδικής την Κυριακή 9/2 στις 22:00, στην PELLA TV για την Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο 15/2 στις 14:00 και στο ΚΑΝΑΛΙ 6, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στις 23/2 στις 18:00


Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου