18 Οκτ 2013

Το "Γαιόραμα" στην Ήπειρο (φώτο & trailer)

Το Σεπτέμβριο είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στην Ήπειρο και καταφέραμε να κάνουμε ένα οδοιπορικό στους νομούς Άρτας και Ιωαννίνων. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στην Άρτα και ανακαλύψαμε τις κρυμμένες ομορφιές αυτού του τόπου. 

Η Ήπειρος είναι μια περιφέρεια πλούσια σε πρωτογενή παραγωγή. Το ζωικό της κεφάλαιο είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Κατά το οδοιπορικό μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ανθρώπους που αγωνίζονται στον πρωτογενή τομέα και τα καταφέρνουν. Μας έδειξαν πως με μεράκι αλλά και σκληρή δουλειά μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες. 
Στην Άνω Πέτρα Άρτας, ένα μικρό ορεινό χωριό ο μελισσοκόμος Απόστολος Τσιούνης μας διηγήθηκε τη δική του ιστορία και την ιστορία της μονάδας του. Κοντά στην Άρτα ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός - Κοτόπουλα Άρτας συνεχίζει να παράγει πρώτης ποιότητας προϊόντα εδώ και 50 χρόνια, ενώ λίγο πιο μακριά ο κ. Κων/νος Καράλης, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση στην παρασκευή τυριού κερδίζει το ένα βραβείο πίσω από το άλλο. Στο νομό Ιωαννίνων η οικογένεια Μπλέτσα διανέμει τις ζωοτροφές της σε όλη την Ελλάδα. Η δουλειά τους είναι δύσκολή αλλά φαίνεται πως κανένας δεν είναι διατεθειμένος να το βάλει κάτω.

Η εκπομπή θα προβληθεί στην τηλεόραση SUPER την Κυριακή 20/10 στις 22:00 και στο κανάλι ΉπειροςTV1 το Σάββατο 2/11 στις 21:30. 




Δείτε το trailer της εκπομπής:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου