20 Σεπ 2013

Εναλλακτικές καλλιέργειες στο "Γαιόραμα" (trailer)

Στροφή στις εναλλακτικές καλλιέργειες και την παράδοση κάνουν πλέον ολοένα και περισσότεροι προκειμένου να επιβιώσουν της οικονομικής κρίσης. 
Το "Γαιόραμα" σε αυτή την εκπομπή "αγγίζει" σε ένα πρώτο επίπεδο τις εναλλακτικές καλλιέργειες με κυριότερη αναφορά στο ρόδι. 

Βρεθήκαμε στη Γιορτή Ροδιού που διοργάνωσε η Ομάδα Παραγωγών Ριζών, η οποία ξεκίνησε έχοντας ένα σωστό πλάνο και πλήρη κατάρτιση για την καλλιέργεια. Μιλήσαμε με μέλη της Ομάδας και προσκεκλημένους ομιλητές οι οποίοι τόνισαν τη διατροφική αξία του ροδιού αλλά και τα οφέλη που η συγκεκριμένη καλλιέργεια μπορεί να προσφέρει στους παραγωγούς. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γεωπόνος Ξένια Σφακιανάκη τονίζοντας ότι το προϊόν μπορεί εύκολα να γίνει εξαγώγιμο. Στο φυτώριο Σφακιανάκη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και άλλες καλλιέργειες, που, με τη σωστή φροντίδα μπορούν να ευδοκιμήσουν στην Ελλάδα, όπως η αρόνια και το ακτινίδιο. 

Παράλληλα, στην εκπομπή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως γίνεται η παρασκευή παραδοσιακών ζυμαρικών από ένα εργαστήριο στο οποίο βρεθήκαμε κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού της εκπομπής στο Ν. Πέλλας (το οδοιπορικό θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα). 

Η εκπομπή θα προβληθεί στην τηλεόραση SUPER της Χαλκιδικής την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα 23/9 στις 18:00. 
Στην PELLA τηλεόραση για την Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο 28/9 στις 14:00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα 30/9 στις 23:00. 
Στο Κανάλι 6 για την Αν. Μακεδονία - Θράκη και στο West Channel για τη Δυτική Μακεδονία την Κυριακή 13/10 στις 21:00 και στους δύο σταθμούς.

Δείτε το trailer εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου