25 Μαρ 2013

Μέση αλιεία: Φίλος ή εχθρός της θάλασσας (φωτό και promo video)



"Λέτε να θέλω να καταστρέψω τη θάλασσα;". Αυτό μου είπε ο κ. Δημήτρης Νταουλτζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας στη συνέντευξη που κάναμε για την εκπομπή "Γαιόραμα". Η μέση αλιεία, ένας κλάδος που θεωρείται από πολλούς υπεύθυνος για την καταστροφή των θαλασσών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αλήθεια, ψέματα; Δεν είμαι εγώ η αρμόδια για να το κρίνω.

 Ο κ. Νταουλτζής μας μίλησε από τη δική του πλευρά. Για τη μέση αλιεία και τα προβλήματα της, για τους παράκτιους, για τις οικολογικές οργανώσεις, για την Ευρώπη, την επιτροπή Αλιείας και τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική. Ακόμα και για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Μας έδωσε το στίγμα του δικού του κλάδου και είχαμε την ευκαιρία μέσα από την εκπομπή να συγκρίνουμε τα λεγόμενα του με αυτά της κ. Δαμάνακη, της επιτρόπου αλιείας αλλά ακόμα και να δούμε τις διαφορές με χώρες που αλιεύουν στον Ατλαντικό, όπως η Ιρλανδία. 

Μη χάσετε λοιπόν αυτό το ταξίδι. Από την ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας, στο Στρασβούργο και από εκεί στην Ιρλανδία...


TV SUPER 
Παρασκευή 29/03/2013 στις 22:00 
(Ε) Δευτέρα 01/04/2013 στις 18:00

- Και επειδή όπως είναι φυσικό το θέμα είναι μεγάλο για να χωρέσει στα στενά όρια μιας εκπομπής το "Γαιόραμα" ετοιμάζει και δεύτερη εκπομπή αφιερωμένη στην παράκτια αλιεία αυτή τη φορά. - 




Δείτε το promο video της εκπομπής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου