Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για το ελληνικό ελαιόλαδο εξαιτίας της μικρής παραγωγής ελιάς. Οι εξαγωγείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να παραδώσουν τις παραγγελίες τους. Ωστόσο το φετινό λάδι φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, δεδομένων και των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα μας ενώ οι τιμή του είναι ικανοποιητική.
Όσον αφορά τη μαύρη ελιά, επιχειρήσαμε να μάθουμε τα μυστικά της σωστής επεξεργασίας και τους λόγους που το προϊόν θεωρείται ως η βασίλισσα της γεύσης. Μιλήσαμε με μεταποιητές που μας εξήγησαν τις διαφορές της βιομηχανικής (βαμμένης) ελιάς από τη φυσική και πραγματικά μια δοκιμή θα σας πείσει ότι η φυσική μαύρη ελιά είναι ο μαύρος χρυσός της υπαίθρου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου