Στροφή στις εναλλακτικές καλλιέργειες και την παράδοση κάνουν πλέον ολοένα και περισσότεροι προκειμένου να επιβιώσουν της οικονομικής κρίσης.
Το "Γαιόραμα" σε αυτή την εκπομπή "αγγίζει" σε ένα πρώτο επίπεδο τις εναλλακτικές καλλιέργειες με κυριότερη αναφορά στο ρόδι.
Βρεθήκαμε στη Γιορτή Ροδιού που διοργάνωσε η Ομάδα Παραγωγών Ριζών, η οποία ξεκίνησε έχοντας ένα σωστό πλάνο και πλήρη κατάρτιση για την καλλιέργεια. Μιλήσαμε με μέλη της Ομάδας και προσκεκλημένους ομιλητές οι οποίοι τόνισαν τη διατροφική αξία του ροδιού αλλά και τα οφέλη που η συγκεκριμένη καλλιέργεια μπορεί να προσφέρει στους παραγωγούς.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γεωπόνος Ξένια Σφακιανάκη τονίζοντας ότι το προϊόν μπορεί εύκολα να γίνει εξαγώγιμο. Στο φυτώριο Σφακιανάκη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και άλλες καλλιέργειες, που, με τη σωστή φροντίδα μπορούν να ευδοκιμήσουν στην Ελλάδα, όπως η αρόνια και το ακτινίδιο.
Παράλληλα, στην εκπομπή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως γίνεται η παρασκευή παραδοσιακών ζυμαρικών από ένα εργαστήριο στο οποίο βρεθήκαμε κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού της εκπομπής στο Ν. Πέλλας (το οδοιπορικό θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα).
Παράλληλα, στην εκπομπή θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως γίνεται η παρασκευή παραδοσιακών ζυμαρικών από ένα εργαστήριο στο οποίο βρεθήκαμε κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού της εκπομπής στο Ν. Πέλλας (το οδοιπορικό θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου