27 Ιουν 2013

Το "Γαιόραμα" στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη (promo - video)

Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ημερήσια περιήγηση στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, που βρίσκονται δίπλα μας αλλά ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί να τις επισκεφτούμε. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών, οι οποίοι μας εξήγησαν το έργο τους και μας ανέλυσαν τι έχει την ευκαιρία να δει ο επισκέπτης της περιοχής. 
Η βόλτα μας ξεκίνησε από το Κέντρο Πληροφόρησης στην Απολλωνία, όπου υπάρχει θεματική έκθεση. Συνεχίσαμε στα αρχαία και βυζαντινά μνημεία της περιοχής για να καταλήξουμε στο ρέμα του Μελισσουργού. 
Στη συνέχεια, διαμέσου Λαγκαδά, φτάσαμε στο χωριό Μικρή Βόλβη και θαυμάσαμε τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα της λίμνης Βόλβη. 

Ημέρα Περιβάλλοντος & Εναλλακτικές Καλλιέργειες (Η εκπομπή)




19 Ιουν 2013

Συνεργασία με την "Ελληνική Γεωργία"

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουμε ξεκινήσει ως εκπομπή με τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες θα θέλαμε με χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι πλέον συνεργαζόμαστε και με την ιστοσελίδα "Ελληνική Γεωργία" που απαρτίζεται κυρίως από καταρτισμένους γεωπόνους. 
Η συνεργασία μας αφορά εκτός από την προβολή της εκπομπής μέσα από την ιστοσελίδα, την ανταλλαγή προτάσεων για θέματα αγροτικού περιεχομένου καθώς και τη βοήθεια των ειδικών σε θέματα εξειδικευμένα ώστε να τα παρουσιάζουμε σε εσάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

14 Ιουν 2013

Αναβολή της εκπομπής

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η σημερινή εκπομπή στην τηλεόραση SUPER αναβάλλεται λόγω της νέας απεργίας που προκήρυξαν οι Ενώσεις Συντακτών ως διαμαρτυρία για το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση. 
Αν συνεχιστεί και αύριο απεργιακή κινητοποίηση δεν θα μεταδοθεί η εκπομπή στην PELLA τηλεόραση. 
Θα είμαστε κοντά σας από την επόμενη εβδομάδα!!!
Ευχαριστούμε!

13 Ιουν 2013

Περιβάλλον και εναλλακτικές καλλιέργειες στο "Γαιόραμα" (φωτο & promo video)

 Την 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αυτή τη μέρα, λοιπόν, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Η εκπομπή βρέθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου παιδιά δημοτικών είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να μαγειρέψουν με βιολογικά προϊόντα. Κοντά στα παιδιά βρέθηκε ο μουσικός και ηθοποιός Ευτύχης Μπλέτσας αλλά και ο σκιτσογράφος, Δημήτρης Νικολαΐδης.

7 Ιουν 2013

Αγροτική Οικονομία - Τι λένε οι ειδικοί (promo - video)

Χρειάστηκαν περισσότερα από 30 χρόνια και το "χαστούκι" της οικονομικής κρίσης για να αντιληφθούμε τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα που υπήρχαν στην αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι επιδοτήσεις που στην ουσία απομάκρυναν τους αγρότες από την παραγωγή και τους έστρεψαν σε ένα διαφορετικό μοντέλο. Όλοι συμφωνούν ότι πλέον είναι η κατάλληλη ώρα για αλλαγή.